Malzemeler:
1 tane, orta boy pırasa
1 tane, orta boy soğan
1 çay fincanı, ince kıyılmış lahana
1/2 adet tavuk göğsü
4 yemek kaşığı soya sosu
karabiber
1 tane, yufka
1 atane, yumurta akı
kızarmak için sıvıyağ
1 tane, orta boy soğan
1 çay fincanı, ince kıyılmış lahana
1/2 adet tavuk göğsü
4 yemek kaşığı soya sosu
karabiber
1 tane, yufka
1 atane, yumurta akı
kızarmak için sıvıyağ

Çin böreği tarifi:
Öncelikle, soğan ve pırasayı ayıklayalım incecik kıyalım. Tavuk göğsünü kesme tahtasının üzerinde ince ince doğrayalım. Orta boy bir tavaya, sıvıyağını alalım üzerine tavuk eti ve sebzeleri alalım harlı ateşte birkaç dakika kavuralım. Üzerine soya susu ve biberi ilave edelim biriki krıştırıp ocaktan alalım. Yufkayı tezgahın üzerinde büyük üçgenler halinde keselim. Hazırladığımız harcı tıpkı sigara böreği gibi ucuna yeteri kadar dökelim ve saralım uclarını yumurta akına batırıp yapiştıralım. Büyük sigara böreği görüntüsü olucaktır, hazırladığımız böregi kızgın yağda arkalı önlü kızartalım, servis tabağına alalım. Kızarmış olan böregi verev keselim, üzerine kalan soya sosunu gezdirerek dökelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder