27 Nisan 2013 Cumartesi

Napolitan soslu spagetti


Malzemeler:
1 paket spagetti
baharatlı spagetti peyniri
1 yemek k.salça
4 diş sarımsak
3 tane domates
fesleğen
zeytinyağı
tuz, karabiber

Napolitan soslu spagetti
Öncelikle makarnayı haşlayalım.
Tavaya, yemeklik doğranmış domatesi alalım, üzerine salçayı, ince doğradığımız sarımsağı ekleyelim bir iki karıştırıp, biberiyeyi, fesleğeni ve baharatlarını ayarlayıp tuzu ilave edelim.
Haşladığınız spağettinin içine hazırladığımız sosu alalım ve karıştıralım, Servis tabağına alalım üzerine baharatlı spagetti peyniri serpelim servise sunalım. Afiyet olsun.

Pastane kurabiyesi


Malzemeler:
yarım paket margarin
1çay fincanı sıvıyağ
1 çay b. yoğurt
1 adet yumurta
1 yemek k. tozşeker
1 tatlı k. tuz
1 tatlı k. mahlep
1 tatlı k. karbonat
alabildiği kadar un
üzeri için:1 yumurta sarısı
çörekotu

Pastane kurabiyesi
Karıştırma kabına oda ısısındaki margarini alalım, elimizle iyice yumuşatalım. Yumurta, sıvıyağ ve yoğurdu ekleyelim elimizle karışmalarını sağlayalım. Unu bir kaba alalım üzerine kabartma tozunu, mahlebi, şekeri, tuz harmanlayıp, karıştırma kabına alalım. Yoğurarak bir hamur elde edelim(yumuşak bir hamur olmalı)
Hamurdan parçalar koparalım, uzun şeritler yapalım, ikiye katlayalım ve bükelim, yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim, çörekotu serperek 170 derecelik fırında pişirelim. İçine sevginizi katmayı unutmayınız. Afiyet olsun.

Köfte Bezeme


Malzemeler
500 gr. köftelik kıyma
2 adet soğan
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı köfte baharı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
1,5 kg. kemer patlıcan
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
100 gr. taze kaşar peyniri
Köfte Bezeme Tarifi
Kıymanın içine soğan rendelenir. Maydanoz incecik doğranır. Köfte baharı, karabiber, pul biber ve tuz konulup iyice yoğurulur. Diğer yanda patlıcanlar közlenip dikkatlice soyulur. Limonlu suda bir süre bekletilir. Fırın kabının içine önce köfte hamuru döşenir. Onun üzerine közlenmiş patlıcan­lar kıyılıp yerleştirilir. Soğan, süt ve un karıştırılarak pişirilip muhallebi kıvamında bir sos yapılır. Tepsinin en üstüne dö­külür. Kaşar peyniri rendesi serpiştirilip 200° fırında 45 daki­ka pişirilir.

Kestaneli vanilya soslu kek

MALZEMELER:4 tane yumurta
1,5 çay fincanı pudra şekeri
1 paket margarin
100 gr. bitter çikolata
1 p. vanilya
1 p. kabartma tozu
1 çay b. süt
1 kâse kestane
alabildiği kadar un
Vanilya sos için:
1 çay finçanı süt
1 çay b. tozşeker
2 p. vanilya
1 tatlı k. nişasta
1 yumurta sarısı
 
Kestaneli vanilya soslu kek
Geniş bir kaba pudra şekeri ve oda ısındaki margarini alalım, mikser ile çırpalım, yaklaşık 4 dakika. Yumurtaları teker teker kıralım, çırpmaya devam edelim. Sütü, küçük parçalara kırdığımız çikolatayı, vanilya ve kabartma tozunu ilave edelim. Haşlayıp küçük parcalara kestiğimiz kestane ve unu katıp karıştıralım. Kıvamı koyu olacaktır, kek kalıbına boşaltalım,180 derecelik ısıda pişirelim.
Biz bu arada sosunu hazırlayalım. Orta boy tencereye sütü ve şekeri alalım, kaynamaya bırakalım. Cukur bir tasa yumurta sarısını alalım, nişasta ve vanilyayı ilave edip karıştıralım, süt ilave edip akışkan hale getirelim. Kaynayan süte ağır ağır ekleyelim kıvama gelince ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım.
Kekimiz pişince fırından çıkarır çıkarmaz,ılık olan sosu dökelim,6 dakika sonra servise sunabiliriz.İçine sevginizi katmayı unutmayınız.Afiyet olsun.

NAR ŞERBETİ


Malzeme
200 gr. toz şeker
750 gr. su
1 sulu limonun suyu
1 bardak nar suyu
NAR ŞERBETİ
NAR ŞERBETİ tarifi

Hepsini birlikte temiz bir kapta iyice karıştırınız Şeker tamamen eriyince süzünüz. Buz gibi soğu tup servis ediniz.

MANDALİNA ŞERBETİ


Malzeme:
175 gr. toz şeker
750 gr. su
15 adet kesme şeker
1 su bardağı dolusu mandalinanın suyu
MANDALİNA ŞERBETİ
MANDALİNA ŞERBETİ tarifi

15 adet kesme şekeri mandalinanın dış sar kabuklarına iyice sürtüp sarı rengini ve kokusu nu atehunız. Bir kaba koyarak bütün malzemey ilâve edip şeİîter eriyinceye kadar karıştırınız Buz gibi soğuk olarak servis ediniz.

ŞEFTALİ MARMELATI


Malzeme :
Çekirdekleri çıkmış net 1 kg. şeftali
150 gr. su
1 kg. toz şeker
100 gr. glikoz
3 gr. limon tuzu veya 1 çay kaşığı
ŞEFTALİ MARMELATI

ŞEFTALİ MARMELATI tarifi

Şeftalinin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkar­dıktan sonra 1 kg. net olarak reçeli pişireceğiniz tencereye koyup suyunu ilâve ediniz. Orta ateş­te karıştırarak 3-4 dakika kaynatıp limon tuzu­nu ve şekeri ilâve ediniz.
Karıştırarak kaynatınız. Sonra 219 no.lu reçete­de tarif ettiğim gibi kaynatıp kıvamına getiriniz. Ateşten alıp glikozunu İlâve ediniz. Ezme maki­nesinden veya süzgeçten tamamen geçirip yarı sıcaklığını kaybedince kavanozlara doldurup ağzı kapalı olarak muhafaza ediniz.

Mandalina Hoşafı


Malzeme (4 kişilik):
12 adet çekirdeksiz mandalina
400 gr. su
300 gr. toz şeker
2 kahve fincanı mandalina suyu
Mandalina Hoşafı

Mandalina Hoşafı tarifi

Mandalinaları soyup kaynar suyun içine teker teker daldırıp bıçağın bumu ile üzerindeki beyaz zarları çıkarıp dilim dilim ayırarak dilimlerin ucundaki beyaz zarları da temizleyiniz. Şekeri -su ile bir kere kaynatıp ateşten alınız. Mandalina­ları ve mandalina suyunu ilâve edip soğutarak servis ediniz.

Elma Hoşafı


Malzemeler
1 kg Amasya elması
300 gr toz şeker (1.5 bardak)
1500 grsu (6 bardak)
3-4 adet karanfil
Elma Hoşafı
Elma Hoşafı tarifi
1- Elma kabukları soyulur. 4′e bölünüp, çekirdekleri temizlenip su olan bir kabın içine atılır.
2′ Elmaların ayıklanması sona erince elmalar bir tencereye yerleştirilip, üzerine bir buçuk bardak şeker koyarak tencerenin kapağını kapatıp, ağır ateşte yumuşak bir hal alıncaya kadar pişirilir.
3- Daha sonra suyunu ilave edip bir miktar daha pişirilir. Karanfil ilave edilip, kâselere konup soğutulur.
Başka Bir Tarif
MALZEMELER
4adet elma
4bardak su
4bardak şeker
5adet karanfil
½ limon
HAZIRLANIŞI
Suyu bir tencerede şeker ile kaynatın. Elmaları temizleyip bu suya katın; karanfilleri ekleyin kaynasın. İyice yumuşadıklarında ise limon suyunu ilave edin ve bir taşım daha kaynatarak soğumaya bırakın.

Portakal Kompostosu


MALZEMELER
2adet portakal
10adet kesme şeker
1bardak su
portakal kompostosu
Portakal Kompostosu tarifi

Portakalların kabuklarını soyup beyaz kısımlarını ayırın ve ince ince kıyın. Bol su içinde 10dk kadar kaynatıp suyunu süzün; birkaç kez su değiştirerek acısı çıkana kadar yıkayın. Yumuşamış portakalları 1bardak su ve şeker ile tekrar kaynatın.(10dk)

Erik Hoşafı


MALZEMELER
500gr erik
5bardak su
2bardak şeker
Erik Hoşafı
Erik Hoşafı tarifi

Bir kap içinde suyu kaynatarak şekeri ekleyin ve kaynayan suya erikleri karıştırın ve yumuşayana kadar haşlayın. Bir iki taşım kaynatıp üzerinde biriken köpüğünü ayırın. Erikler yumuşayınca ocaktan alın.
Başka Bir Tarif
Malzeme (4 kişilik) :
750 gr. taze erik
400 gr. su
350 gr. toz şeker
Hazırlanışı
Şeker ile suyu temiz tencerede bir kere kayna­tınız. Erikleri suyun içine koyup yıkayınız. Susuz olarak şekerli suyun içine ilâve ediniz. Ağır ağır 2 dakika kaynatıp ateşten alarak, soğutup servis ediniz.
Başka Bir Tarif
MALZEMELER
30adet kuru kara erik
20adet kesme şeker
6bardak su
kuru
HAZIRLANIŞI
Eriği akşamdan 6bardak su ile ıslatın; ertesi gün kaynatın. Erikler yumuşayınca şekeri ilave ederek on dakika daha kaynatıp ocaktan alın.

Armut Hoşafı ( Armut kompostosu )


Malzemeler:
 10 tane  armut
8 çay fincanı,  su
3,5 çay fincanı,   şeker
2damla limon suyu
Armut Hoşafı ( Armut kompostosu )
Armut Hoşafı Tarifi:
Armutları, soyalım ve ortasındaki çekirdekleri ayıklayalım. Dilediğimiz büyüklükte doğrayalım, tencereye alalım üzerine 8 çay fincanı suyu ilave edelim, armutlar yumuşayana kadar pişirelim. Daha sonra, şekeri ilave edelim, yaklaşık 20 dakika daha kısık ateşte pişirelim. Ocaktan indirmeden 5 dakika önce, limon suyunu ilave edelim. Afiyet olsun.

Kayısı Hoşafı


MALZEMELER
1 kg kayısı (tercihen kuru kayısı)
2 Lt su
4 çay bardağı toz şeker
Kayısı Hoşafı
Kayısı Hoşafı Tarifi
Bir litre su ile toz şeker orta boy bir tencerede iyice kaynatılır. Daha öncesinden yıkayıp ıslattığınız kayısılar bu suya koyularak 15 dk. boyunca pişiriniz. Soğuduktan sonra kayısı hoşafınızı servis edebilirsiniz.

Ayva Hoşafı ( Ayva Kompostosu )


Malzemeler
1 ayva
2 diş karanfil
4 su bardağı su
1 çay bardağı şeker
Ayva Hoşafı ( Ayva Kompostosu )
Sert çekirdek yatağını çıkarın. 1-2 santim eninde küp küp doğrayın. Çekirdeklerini ayıklayın. Küçük bir parça tülbendin içine ayva çekirdeklerini ve karasnfili koyun. Tülbendi bohçalayıp pamuklu bir iple bağlayın. Ayvaları 4 su bardağı su, ayva kabuğu ve hazırladığınız bohça ile birlikte tencereye koyun. Ayva yumuşayana kadar, yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin. Şekerini ilave edin. 5 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alın. Soğumaya bırakın. Ayva kabuklarını ve bohçayı içinden çıkarın. Soğutarak servis yapın. Elma, armut gibi taze meyvelerin hoşafları da aynı şekilde yapılır.Ayva hoşafına arzu ederseniz küp küp doğranmış bir elma katabilirsiniz.

Üzüm Hoşafı ( Üzüm Kompostosu )


MALZEMELER
2 su bardağı kuru üzüm (tercihen sarı çekirdeksiz üzüm)
5 su bardağı su
1 çay bardağı şeker
Bu hoşaf tarifi 4 kişiliktir
Üzüm Hoşafı ( Üzüm Kompostosu )
Üzüm Hoşafı Tarifi
Üzümlerin sapını çöpünü ayıklayın. Üzerini örtecek kadar suda 5 dakika bekletip sudan çıkarın. Bir tencereye alın. 4 su bardağı su ilave edin. Önce harlı ateşte bir taşım kaynatın. Daha sonra ateşi kısıp 15 dakika daha pişirin. Üzümler yumuşayınca şekerini ilave edin. 5 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alın. Soğumaya bırakın. Kâse veya bardaklarda (isterseniz tanelerini süzerek) servis yapın. Kayısı hoşafı, ayva hoşafı, erik hoşafı kompostosu, elma hoşafı ve diğer kuru meyvelerle aynı şekilde hoşaf yapaban Hoşaf tarifleri kategorimize bakabilirsiniz.

Kaymaklı poğaça

Malzemeler:225 gr kaymak
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. su
1 tane yumurta
125 gr. margarin
1 p. kuru maya
2 yemek k. tozşeker
1 yemek k. tuz
alabildiği kadar un
İçi için:
kaşar peyniri rendesi
 
Kaymaklı poğaça tarifi
Geniş bir kaba, unu alalım, üzerine sıvıyağı, yumurta sarısını ve kaymağı ilave edelim. Ilık suda erittiğimiz mayayı ilave edelim yoğuralım, kıvama gelince hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım. Elimizde açalım, ortasına kaşar peyniri rendesi alalım ikiye katlayıp kapatalım, yağladığımız fırın tepsisine dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim, çörek otu serpip.170 derecelik ısıda pişirelim. İçine sevginizi katmayı unutmayınız. Afiyet olsun.

Yılbaşı menüsünün vazgeçilmezi yılbaşı hindisi


Gerekli malzemeler:
1 tana hindi
1 tane kuru soğan
10 dal maydanoz
1 tane defne yaprağı
5 adet tane olarak satılan karabiber
3 yemek kaşığı salça mümkünse biber salçası
5 diş sarımsak
5 yemek kaşığı zeytin yağ
2 çay kaşığı tuz
İçini doldurmak için iç pilav malzemeleri:
Bir buçuk kilo pirinç
150 gram tere yağ
3 yemek kaşığı sıvı yağ
100 gram çam fıstığı
100 gram kuş üzümü
150 gram haşlanmış kestane
Birer tatlı kaşığı tarçın, karabiber, yeni bahar
100 gram çeri domates ( küçük kiraz gibi olan domateslerden)
hindi
Yılbaşı menüsünün vazgeçilmezi yılbaşı hindisi tarifi:
Hindinin ayaklarını çapraz olarak bağlayın ve büyük bir tencerenin içine koyup, üzerine kuru soğanı dörde bölüp, maydanozları elinizle bir kaç parçaya bölüp, defne yaprağı ve baharatları ekleyip, son olarak üzerine çıkacak kadar da su koyun ve haşlamak üzere ocağa alın.
Pişen hindiyi tencerenin içinde alıp fırın tepsisine koyun ve ayaklarındaki ipi kesin.
Bir kasenin içine salça, dövülmüş sarımsaklar, sıvı yağ ve tuzu koyup çırpın ve pişen hindinin dışına iyice sürün.
Pilav tenceresine sıvı yağ, tereyağı koyun ve eritip içine yıkanmış suyu süzülmüş pirinçleri ilave edip karıştırın.
Pirinçler biraz kavrulunca içine çam fıstıklarını, kuş üzümlerini, haşlanmış ve ikiye bölünmüş kestaneleri, tuzu ve baharatları koyup karıştırın ve bir kaç dakika daha kavurup, üzerine çıkacak kadar kaynar su ekleyip, suyunu çekmesi için tencerenin kapağını kapatın.
Pilav suyunu çekince ocaktan alın ve 10 dakika dinledirip, hindinin içine pilavı doldurun.
Fırını 180 dereceye ayarlayın ve hindi tepsisini fırına sürün, dışı iyice kızarana kadar pişirin.
Servis edeceğiniz zaman servis tabağına aldığınız hindinin etrafına çeri domateslerini sıralayın.
Afiyet olsun.

Kızartma Dolması


Malzemeler
•  500 gr dolmalık biber
•  1 adet kabak
•  1 adet patlıcan
•  1 adet patates
•  1 adet havuç
•  1 adet biber
Kızartmak İçin
•  sıvıyağ
•  2 adet domates
•  2 adet taze soğan
•  1/2 demet maydanoz
•  2 su bardağı yoğurt
•  3 diş sarımsak
•  tuz
•  karabiber
Kızartma Dolması, Kızartma Dolması resmi fotosu
Kızartma Dolması Tarifi
Sebzeleri küp şeklinde doğrayın. Sıvıyağı bir tavada ısıtın. Kızartmak için hazırladığınız sebzeleri yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine koyup yağını süzdürün.
Dolmalık biberleri ayıklayıp fırında közleyin. 2 adet domatesi küp şeklinde doğrayın. Yarım demet maydanoz ve 2 adet soğanı ince ince kıyın. Yansım kızarttığınız sebzelerle karıştırın. Tuz ve karabiberini de ekleyin. Közlenen biberlerin içine doldurup servis tabağına alın.
3 diş sarmısağı dövün ve 2 su bardağı yoğurtla karıştırın. Dolmanın üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.
Kalan domatesli salatayı da ekleyerek servis yapın.

Kereviz yaprağı çorbası

Malzemeler:1 kâse kereviz yaprağı
1 kırmızıbiber
1 kuru soğan
Terbiyesi için:1 kâse yoğurt
3 çorba k. un
yarım limon
1 su b. et suyu
su
tuz
Sıvıyağı
 
Kereviz yaprağı çorbası tarifi
Bir tavaya yağı alalım, rende soğanı ve incecik doğradığımız kırmızıbiberi ilave edelim, hafif kavuralım, üzerine ince kıydığımız kereviz yapraklarını ekleyelim (haşlanmış) tuz ilave edip 6–7 dakika sote edelim.
Tencereye, yağı alalım üzerine unu ilave edelim, bir iki karıştırıp üzerine et suyunu ilave edelim, su ile çırptığımız yoğurdu ilave edelim. Tavadaki malzemeyi tencereye alalım, Son olarak limon suyu ve tuzunu alalım, birkaç dakika kaynatıp ocaktan alalım. Farklı bir lezzet. Afiyet olsun.

Palamut Buğulama


Malzemeler
1 adet palamut
1/2 demet maydanoz
2 adet kuru soğan
1 adet domates
1 adet limon
Tuz
Palamut Buğulama, Palamut Buğulama Resmi fotosu
Palamut Buğulama Tarifi
Palamutu halka şeklinde kesip iyice yıkayarak, süzgeçte süzülmeye bırakalım. Bir tencerenin dibine domatesi halka halka kesip dizelim. Üzerlerine tuzlanmış balıkları yerleştire­lim. Halka kesilmiş soğanı balıkların üzerine koyalım. En üs­te ince halka kesilmiş limonu yerleştirelim. Maydanozu dal dal tencereye yerleştirelim. Yarım bardak su ile çok kısık ateş­te 45 dakika pişirelim.

Biber sosu


Malzemeler:
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı iri tuz
1 kilogram kırmız biber
Biber Sosu
Biber Sosu Tarifi: Öncelikle bir tavaya malzemelerimizden 1 çay bardağı zeytinyağını boşaltın. Üstüne daha önce doğrayıcı ile doğradığımız ve ayıkladığımız 1 kilogram kırmızı biberi ve 3 çorba kaşığı iri tuzu ilave ederek kavurmaya başlayalım. Yaklaşık 9-10 dakika kadar pişirelim. Hazırladığımız sosumuz daha sıcakken kavanoza koyalım. Sıcaklığın kaçmasına mahal vermeden kavanozun kapağını iyice kapatıp kavanozu ters çevirelim.

Ranch Sos Tarifi


Bugün paylaşmak istediğim dip sos tarifi aslında ülkemizde son bir kaç yıl içerisinde popüler hale gelmiş bir sos tarifi oldu ranch sos.Artık Mc Donals şubeleri ve Burger King sayesinde kullanılma oranı iyi ivmeler kazanmıştır.
Ranch Sos Tarifi için gerekli malzemeler :
ranch sos Ranch Sos Tarifi
Ranch Sos yapımı için gerekli malzemeler:
  • 1/2 su bardağı mayonez
  • 1/2 su bardağı yoğurt (katı yerinden)
  • 1/4 su bardağı taze soğan ( çok çok ince doğranmış )
  • 1 yemek kaşığı taze nane veya fesleğen (çok ince doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı dereotu (ince doğranmış)
  • çay kaşığının ucuyla sarımsak tozu veya çok iyi ezilmiş 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığının ucuyla tuz
  • 1 çay kaşığının ucuyla karabiber
Hazırlanışı:
  1. Derin bir karıştırma kabı içerisinde çırpma teli ile karıştırıyoruz.Kabın üzerini kapatarak 10 dakika kadar buz dolabında tatlar birbirine karışıncaya kadar dinlendiriniz.
  2. Hazırlanan sosu servis yapılacak kaba boşaltınız, taze nane yapraklarını ilave ederek sos olarak cips ve diğer yiyeceklerinizin yanında sos olarak kullanabilirsiniz.

26 Nisan 2013 Cuma

Milföy hamurlu köfteli börek


Gerekli malzemeler
6 adet milföy hamuru
250 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
3 yemek kasığı kurutulmuş erik
1 tatlı kasığı salça
Yeteri kadar havuç, tane mısır,
kekik,
tuz,
kimyon,
pul biber,
karabiber
Yapılısı
Milföy hamurlu böreğin yapımına iç harcını hazırlamakla başlayın
Derince bir karıştırma kabının içine orta yağlı kıymayı koyun
Üzerine kuru soğanı rendeleyin ve salça, tane mısır, haşlayıp küp küp doğradığınız havuçları ilave edin.
1 yumurtanın sadece beyazını ekleyin ve sarısını bir kabın içine koyup birazdan üzerine sürmek üzere kenara ayırın
Tuz ve baharatları da ekleyip kurutulmuş ekmeği de ilave edip karıştırın
Elde ettiğiniz harcı iyice yoğurun
Milföy hamurlarının üç tanesini birbirinin üzerine birer parmak üst üste gelecek şekilde yan yana dizin
Diğer üç tanesini de yine birer parmak üste üste gelecek şekilde yan yana dizip ilk üçlü Milföyleri yan yana birleştirip dikdörtgen bir hamur selde edin
Merdane yardımıyla bastıra bastıra dikdörtgen milföy hamurunu uzatın
Hazırladığınız köfteli harcı milföy hamurunun ortasına rulo olacak şekilde koyun
Milföy hamurunu köftenin üzerine kapatıp rolu börek elde edin
Ek yerini alta getirecek şekilde yağlanmış tepsiye koyun
Üzerine yumurta sarısını sürün ve önceden ısıttığınız 170 derece fırına tepsinizi sürün
Üzerin kızarınca fırından çıkarın
Afiyet olsun

Patlıcanlı Börek


GEREKLİ MALZEMELER (6 Kişilik)
3 adet yufka
2 adet patlıcan (közlenmiş)
2 yemek kaşığı un
100 gr. beyaz peynir
1.5 su bardağı süt
1/2 çorba bardağı sıvı yağ
Tuz
3 yumurta 1 paket hazır döner
Patlıcanlı Börek, Patlıcanlı Börek fotosu resmi
Patlıcanlı Börek Tarifi
Un ve sütü tencereye alıp karıştırarak topaksız bir şekilde muhallebi kıvamına gelene dek pişirelim. Bir kenarda bekletelim. Patlıcanları ocağın üzerinde közleyip ince ince doğrayalım. Ufa­lanmış peyniri, patlıcanı, 2 yumurtanın sarısını, 1 yumurtanın beyazını ilave edip güzelce çırpalım. Yufkanın birini tepsimize açalım. Hazırladığımız harem yarısını yayalım. 2. yufkayı büzüp tepsimize yerleştirelim. Kalan harcı da döküp yayalım. Tepsinin kenarından sarkan yufkaları tepsiye çevirelim. 3. yufkayı büzelim ve en üste yerleştirelim. 1 yumurtanın sarısı ile sıvı yağı karıştı­rıp en üstteki yufkanın üzerine sürelim. Böreğimizi kareler şeklin­de kesip fırında pişirelim. Pişmesine yakın her dilimin üzerine hazır döner yapraklarından koyup pişirmeye devam edelim. Dönerler pişince servis yapalım.

Sodalı Börek


Malzemeler:
5 tane yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
İç harcı için:
250 gram karışık peynir
yarım demet maydanoz
1 yumurta akı
Üzeri için:
3 tane yumurta
2 şişe soda
Sodalı Börek


Sodalı Börek Tarifi:
Fırın tepsisini yağlayıp, bir yufkayı serelim.  Yufkaları parçalayıp, tepsiye aralarını yağlayarak yerleştirelim, arasına peynir ve maydanoz karışımı serpilir. Yumurta akıda serperek, üzerine parçaladığınız yufkaları döşeyelim, aralarına peynir harcı ve yumurta akını serpelim ve böreği dilimleyelim. Üzerine önce çırptığımız 3 tane yumurtayı sürelim daha sonra iki şişe sodayı her yerine gelecek şekilde dökelim. Hazırladığımız bu böreği, 1-2 saat buzdolabında dinlendirelim. Bu böreği sabahtan yapabilirsiniz, misafirleriniz geleceğine yakın 190 derecelik ısıda nar gibi kızartıp, servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Peynirli Poğaça


Malzemeler:3,5 cay fincanı, un
1 tatlı kaşığı, tuz
1 çay fincanı, yoğurt
Yarım kahve fincanı, sıvıyağı
1 paket, kabartma tozu
125 gram, margarin
1 yumurta akı
İç harcı için:
Maydanoz
Beyaz peynir
Üzerine sürmek için:
1 tane yumurta sarısı
Çörek otu
Peynirli Poğaça
Peynirli Poğaça Tarifi:
Öncelikle, peynir harcını hazırlayalım, bunun için önce maydanozu ayıklayıp yıkayalım. Daha sonra suyundan arındırıp ( maydanozu kağıt mutfak havlusuna sarabiliriz) kesme tahtasında incecik kıyalım. Geniş bir kaba alalım, üzerine peyniri ilave edelim ve iyice karıştıralım bir kenara kaldıralım.
Hamur yoğurma kabına, unu tuz ve kabartma tozunu ilave edelim elimizle harmanlayalım.
Daha sonra, unun ortasını havuz gibi açalım. Yumurtayı, yoğurdu, margarin ve sıvıyağı alalım.
Yoğuralım kıvama gelince hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparalım. Kopardığımız parçalarını elimizle açalım, içine yeteri kadar harç koyalım. Üstte doğru büzerek kapatalım, yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim çörek otu serpelim. 180 derecelik ısıda üzerleri kızarana kadar tutalım. Afiyet olsun

Çin Böreği


Malzemeler:
1 tane, orta boy pırasa
1 tane, orta boy soğan
1 çay fincanı, ince kıyılmış lahana
1/2 adet tavuk göğsü
4 yemek kaşığı soya sosu
karabiber
1 tane, yufka
1 atane, yumurta akı
kızarmak için sıvıyağ
Çin Böreği

Çin böreği tarifi:
Öncelikle, soğan ve pırasayı ayıklayalım incecik kıyalım. Tavuk göğsünü kesme tahtasının üzerinde ince ince doğrayalım. Orta boy bir tavaya, sıvıyağını alalım üzerine tavuk eti ve sebzeleri alalım harlı ateşte birkaç dakika kavuralım. Üzerine soya susu ve biberi ilave edelim biriki krıştırıp ocaktan alalım. Yufkayı tezgahın üzerinde büyük üçgenler halinde keselim. Hazırladığımız harcı tıpkı sigara böreği gibi ucuna yeteri kadar dökelim ve saralım uclarını yumurta akına batırıp yapiştıralım. Büyük sigara böreği görüntüsü olucaktır, hazırladığımız böregi kızgın yağda arkalı önlü kızartalım, servis tabağına alalım. Kızarmış olan böregi verev keselim, üzerine kalan soya sosunu gezdirerek dökelim. Afiyet olsun.