MALZEMELER
500gr erik
5bardak su
2bardak şeker
500gr erik
5bardak su
2bardak şeker

Erik Hoşafı tarifi
Bir kap içinde suyu kaynatarak şekeri ekleyin ve kaynayan suya erikleri karıştırın ve yumuşayana kadar haşlayın. Bir iki taşım kaynatıp üzerinde biriken köpüğünü ayırın. Erikler yumuşayınca ocaktan alın.
Bir kap içinde suyu kaynatarak şekeri ekleyin ve kaynayan suya erikleri karıştırın ve yumuşayana kadar haşlayın. Bir iki taşım kaynatıp üzerinde biriken köpüğünü ayırın. Erikler yumuşayınca ocaktan alın.
Başka Bir Tarif
Malzeme (4 kişilik) :
750 gr. taze erik
400 gr. su
350 gr. toz şeker
750 gr. taze erik
400 gr. su
350 gr. toz şeker
Hazırlanışı
Şeker ile suyu temiz tencerede bir kere kaynatınız. Erikleri suyun içine koyup yıkayınız. Susuz olarak şekerli suyun içine ilâve ediniz. Ağır ağır 2 dakika kaynatıp ateşten alarak, soğutup servis ediniz.
Şeker ile suyu temiz tencerede bir kere kaynatınız. Erikleri suyun içine koyup yıkayınız. Susuz olarak şekerli suyun içine ilâve ediniz. Ağır ağır 2 dakika kaynatıp ateşten alarak, soğutup servis ediniz.
Başka Bir Tarif
MALZEMELER
30adet kuru kara erik
20adet kesme şeker
6bardak su
30adet kuru kara erik
20adet kesme şeker
6bardak su

HAZIRLANIŞI
Eriği akşamdan 6bardak su ile ıslatın; ertesi gün kaynatın. Erikler yumuşayınca şekeri ilave ederek on dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Eriği akşamdan 6bardak su ile ıslatın; ertesi gün kaynatın. Erikler yumuşayınca şekeri ilave ederek on dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder