8 Haziran 2013 Cumartesi

Dört Mevsim Salatası

Malzemeler
5 adet patates
2 dal taze soğan
1/2 demet maydanoz
12 kokteyl zeytin 1 küçük karnabahar
2 yumurta 1 çay bardağı mısır
1 limon
3 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz
Dört Mevsim Salatası, Dört Mevsim Salatası Fotosu resmi
Dört Mevsim Salatası Tarifi
Patatesler haşlanıp, kabukları soyulur. Küp küp doğra­nır. Havuçlar temizlenip rendelenir. Zeytinler halka halka doğranır. Karnabahar haşlanıp minik minik çiçeklerine ayrılır. Servis tabağının ortasına yerleştirilir. Diğer yanda patates, so­ğan, maydanoz, havuç, tuz, limon suyu, sıvı yağ, tuz karıştı­rılıp karnabaharların etrafına yayılır. Üzerine mısır ve zeytin­ler serpilir. Haşlanmış yumurtalar en üste rendelenir.

Salatalık Dolması

3 adet salatalık
200 gr. beyaz peynir
1/2 demet dereotu
2 dış sarmısak
Salatalık Dolması, Salatalık Dolması Fotosu resmi
Salatalık Dolması Tarifi
Salatalıkların kabak oyacağı ile ortasındaki çekirdekli bölümü dikkatlice oyulur. Diğer yanda ince doğranmış dereotu, rendelenmiş beyaz peynir, ezilmiş sarmısak iyice karıştırılır. Oyulmuş salatalıkların içine sıkı sıkı doldurulur. Folyolara sa­rarak 1-2 saat buzdolabında bekletilir. Servis zamanı verev ke­silerek sunulur.

Ton Balıklı Salata

1 orta boy göbek salata
1 kutu konserve ton balığı
1 Kase Yoğurt
1 domates
1 salatalık
1/2 demet taze soğan
tuz
karabiber
Mısır
ton balıklı salata, ton balıklı salata fotosu resmi
Ton Balıklı Salata Tarifi
İyice yıkanmış göbek salata ince ince doğranır. Domates, salatalık ve taze soğan ince doğranır. Ton balığının yağı ve su­yu süzülür. Derin bir kâsede yoğurt ilave edilip iyice karıştırı­lır. En üstü mısır ile süslenip servise sunulur.
Not: Eğer böbrek hastası değilseniz her gün 10-15 bardak su içmeniz gerekir

Tavuklu Piyaz

Malzemeler
1 su bardağı kuru fasulye
1 adet kırmızı soğan
2 adet tavuk bonfile
1 tatlı kaşığı hardal
1/4 su bardağı sirke
2 diş sarmısak
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1/2 demet maydanoz
2 adet defne yaprağı
Sıvı yağ Tuz
Tavuklu Piyaz, Tavuklu Piyaz fotosu resmi
Tavuklu Piyaz Tarifi
Kuru fasulye bir gece evvelden ıslatılır. Güzelce haşla­nır. Tavuk bonfileler defne yaprağı ile haşlanır. Bir kâsede dö­vülmüş sarmısak, sirke, sıvı yağ, hardal, tuz, pul biber iyice karıştırılır. Fasulyenin üzerine dökülür. Yarım ay doğranmış kuru soğan ilave edilip didiklenmiş tavuklarla birlikte iyice ka­rıştırılır. Servis tabağına alınıp domatesle süslenir.
Not: Kuru fasulyede bol miktarda protein, kalsiyum, demir, ; magnezyum gibi mineraller vardır. Menapoza hazırlık için bolca yenilmesi önerilir.

Yaz Salatası

Patates Çanağı

Malzemeler
6 iri patates
1 çay bardağı ince bulgur
1/2 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
Tuz
Kırmızı pul biber
Karabiber
Sıvı Yağ
İçi için:
200 gr. mantar
200 gr. kıyma
1 kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
1 kase sarmısaklı yoğurt
Tuz
Patates Çanağı, Patates Çanağı Resmi fotosu
Patates Çanağı Tarifi
Patatesler haşlanır ve kabukları soyulur. Ezilip püre ya­pılır. Bu işlem çok çabuk yapılır ve patateslerin soğumasına izin verilmez. Sıcak olan patateslere bulgur eklenip karıştırılır. Ve demlenmeye bırakılır. Demlenen malzemeye taze soğan, maydanoz, tuz, pul biber, karabiber ve sıvı yağ eklenip yoğrulur. istediğimiz büyüklükte çanaklar yapılır. Diğer yanda yemeklik doğranmış kuru soğan ve kıyma kavrulur. Salça ve mantarlar ilave edilip suyu çektirilir. Patates çanakların içine pay edilir. Ve önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir. Servis zamanı sarımsaklı yoğurt üzerine dökülür.

Bulgur Salatası

Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
1/2 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
5 yumurta
5 çorba kaşığı sıvı yağ
Kırmızı pul biber
Kimyon
Tuz 1 göbek salatası
Bulgur Salatası, Bulgur Salatası fotosu resmi
Bulgur Salatası Tarifi
Bulgurlar derince bir kapta 1 çay bardağı kaynar su ile haşlanır ve demlenmeye bırakılır. Salçalar, biber, tuz, kimyon ilave edilip iyice yoğrulur. Maydanoz ve taze soğan incecik kı­yılıp bulgura eklenir. Diğer yanda yumurtalar iyice çırpılır. Bir tavaya yağ konulup kızdırılır. Ve çırpılmış yumurtalar eklenip omlet yapılır. Pişen omlet parçalara ayrılır ve bulgura eklenir. Bir güzel harmanlanır. Göbek salatadan çanaklar oluşturulur. Ve içlerine hazırlanan salatadan doldurulur. Soğutmadan ser­vis yapılır.
Not: Yumurta çok önemli bir protein kaynağıdır. Bol miktar­da demir, fosfor, kalsiyum, potasyum içerir. 1 orta boy yumurta yaklaşık 90-100 kaloridir.

Kabak Salatası

Malzemeler
1 kg. kabak 1 orta boy kuru soğan
1 demet dereotu 1 kâse yoğurt (süzme)
3 diş sarmısak
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Kabak Salatası, Kabak Salatası Fotosu resmi
Kabak Salatası Tarifi
Kabaklar temizlenip soyulur. Rendelenir. Bir süzgecin içinde iyice suları sıkılır. Diğer yanda ufak yemeklik doğran­mış kuru soğan yağ ile kavrulur. Kabaklar ilave edilir. Tence­renin kapağı kapatılıp ara sıra açılıp karıştırılarak iyice suyu çektirilir. Süzme yoğurt ile sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Soğu­yan kabak ile karıştırılır. Servis tabağına alındıktan sonra de­reotu ile süslenir.
Not: Diyet yemekler yaparken teflon tencere kullanmaya özen gösterin. Az yağ kullandığımız için kavrulurken soğanla­rımız yanmaz.

Patates Salatası

Malzemeler
6 adet iri patates
2 adet salatalık
1 kâse yoğurt (süzme)
3-4 diş sarmısak
Tuz
Patates Salatası
Patates Salatası tarifi
Yıkanıp haşlanan patateslerin kabukları soyulur ve rendelenir. Salatalıkların kabukları soyulmadan patatesin içine rendelenir. Süzme yoğurda sarmısak eklenip karıştırılır ve pa­tateslerin üzerine dökülür. Birkaç kez karıştırılıp servis tabağı­na alınır.
BAŞKA PASTATES SALATASI TARİFLERİ
Malzemeler
6/7 Patates
1 Su bardağından az zeytinyağı
500 Gr.yoğurt
2 Diş sarmısak Yarım Kahve fincanı sirke
2 Sivri biber,
2 Soğan Tuz ve kırmızı biber
Patates Salatası
*** Patatesler haşlanıp soyulur ve rendelenir.
*** Yarım bardak zeytinyağ tuz,sirke ve yarım halka doğranmış soğan biber ilave edilip karıştırılır.
*** Servis tabağına alınıp sarmısaklı yoğurt dökülür.Üzerine kırmızı biber zeytinyağ gezdirilir.
BAŞKA BİR TARİF
MALZEMELER :
* 6-7 patates
* Yarım bardak zeytinyağ (1 su bardağından az)
* 500 gr. yoğurt
* 2 diş sarımsak
* yarım kahve fincanı sirke
* 2 sivri biber.
2 soğan
Tuz ve kırmızı biber
YAPILIŞI :
1— Patatesler haşlanıp soyulur ve rendelenir.
2— Yarım bardak zeytinyağ tuz,sirke ve yarım halka doğranmış soğan biber ilave edilip karıştırılır.
3 — Servis tabağına alınıp sarımsaklı yoğurt dökülür.Nane kırmıız biber zeytinyağı gezdirilir.
Kısa Bilgi : Hergün şu besin gruplarından yeteri kadar yiyiniz.
1— Süt ve sütten yapılan yiyecekler.
2— Et,yumurta ve baklagiller.
3— Sebze ve meyveler.
4— Ekmek,hububat,şeker ve yağ.

Zeytin Reçeli

MALZEMELER
500 gram salamura yeşil zeytin
375 gram şeker
3-4 tane karanfil
1/2 adet limonun suyu
1/2 su bardağı su
Zeytin Receli
Zeytin Reçeli tarifi
01 Yeşil zeytinleri sıcak su ile haşlayıp ekşisinin ve tuzunun gitmesini sağlayın.
02 Bir başka tencerede şekeri 1/2 su bardağı su ile kaynatın.
03 Karanfilleri ekleyin.
04 Haşlayıp suyunu süzüp iyice kuruladığınız zeytinleri şerbetin içine atın.
05 Kıvamına bakarak 12-15 dakika daha kaynatın.
06 Son olarak limon suyunu ilave edip, bir kaç dakika daha kaynatıp altını kapatın.

MANDALİNA REÇELİ

Malzemeler:
250 gr. mandalina kai.HU
750 gr. mandalina suyu
1 kg. toz şeker
100 gr. glikoz
3 gr. limon tuzu veya 1 çay kaşığı
MANDALİNA REÇELİ

MANDALİNA REÇELİ tarifi
Mandalina kabuklarını boyuna bıçağın burnu ile karşılıklı dörde çizip kabuklarını soyunuz. Ka­bukları enine kibrit gibi doğrayınız.
Sonra kaynar suda dört dakika haşlayıp süzünüz_ Bir süzgeçten mandalinaların iyice sularını sıkı­nız. Bir tencereye 250 gram mandalinanın kabu­ğunu 750 gram mandalinanın suyunu koyup şe­kerini ve limon tuzunu ilâve ederek hızlı ateşte bir defa karıştırarak kaynatınız. 219 no.lu reçe­tede tarif ettiğim gibi kaynatıp kıvamına geti­riniz ve ateşten atınız. Glikozunu koyup yarı ha­raretini kaybedince kavanozlara doldurup ağız­ları kapalı olarak muhafaza ediniz.

Portakal Reçeli

Malzemeler
1 kilo, toz şeker
6 tane portakal
4 çay fincanı su
1tane, limon
Portakal reçeli
Portakal Reçeli Tarifi:
Portakalları, yıkayalım dilim dilim kabuklarını ayıralım, bir yorgan iğnesine iplik gecirelim portakal kabuklarını dizelim ipe. Bir tencereye, su dolduralım kaynatalım, kaynayan suya, ipe dizdiğimiz portakal kabuklarını ilave edelim kaynatalım acı suyunun cıkmasını sağlayalım. Diğer tarafta, tencereye şekeri alalım, üzerine suyu ilave edip karıştırarak kaynamasını bekleyelim, kaynayan suya haşlanmış olan portakal kabuklarını alalım. Kıvama gelene kadar kaynatalım, ocaktan indirmeden 4 dakika önce, limon suyunu ilave edelim. Ocaktan indirelim, ılınınca kavanozlara alalım. Afiyet olsun.

Amber Reçeli

Malzemeler
1 tane portakal
1 tane limon,
1 tane greyfurt,
8 çay bardağı, su
1.700 kg. toz şeker
AMBER REÇELİ

Amber Reçeli Tarifi:
Öncelikle, limonu, portakalı ve greyfurdu yıkayalım siyah uç kısımlarını bıcak yardımı ile alalım. Küp küp doğrayalım, blendıra alalım üzerine 1 çay fincanı suyu ilave edelim, küçük parçalar haline getirelim. Bir tencereye alalım üzerine 7 çay fincanı suyu ilave edelim, oda sıcaklığında 4 saat dinlendirelim. Süre sonunda tahta kaşıkla ara sıra karıştırarak 45 dakika üzerindeki köpükleri alarak pişirelim. Şekerini ilave edelim yaklaşık bir saat daha kıvama gelene kadar pişirelim (jöle kıvamı olacak) Ilınınca kavanozlara, alarak saklayabiliriz. Afiyet olsun.

Karpuz Reçeli

Malzemeler
6 kg karpuzun kabuğu
2kg toz şeker
1 fincan ıslamak için sönmüş kireç
1 fincan limon suyu,üzerini örtecek kadar su
1 tatlı kaşığı karanfil,kırmızı şeker boyası
Karpuz Reçeli
Karpuz Reçeli Tarifi
Karpuz kabuğunun dış yeşil kabuğu soyulur.iç taraftaki kırmızılıklar kazınır. kare şeklinde kesilir.1 fincan sönmüş kireç sulandırılıp,karpuz kabukları yslatılıp 1 saat bekletilir.sonra kireçli sudan çıkartilip bol suyla yıkanyp,şekeri üzerine döküp,üzerini örtecek kadar su ilave edilerek 1 saat orta ateşte pişirin.sonra bir kahve kaşığı şekerci boyası ve limon suyunu karanfili ekleyin.10 dak daha kaynatın.Afiyet olsun…

Elma Reçeli

Malzemeler
5 iri boy elma (elmalar, sert ve kokulu olması gerekir)
8 çay fincanı, şeker
1,5 limon
Elma Reçeli
Elma Reçeli Tarifi:
Elmaları iyice yıkayalım, kabuklarını soyalım rendeleyelim. Orta boy bir tencereye alalım suyunu ilave edelim, elmalar yumuşayana kadar pişirelim. Yumuşayan elmaların üzerine, şekeri ilave edelim. Kapağı açık olarak kıvama gelene kadar kaynatalım, limon suyunu ilave edelim bir süre kaynatalım, ve kaşıkla alalım kıvamını kontrol edelim (koyu kıvamda akıyorsa olmuş demektir). Ocaktan indirip 5-6 dakika dinlendirelim, daha sonra kavanozlara dökelim, soğuduktan sonra kapağını kapatalım. Serin bir yerde koruyalım, afiyet olsun.

Kayısı Reçeli

Malzemeler.
* 1 kg kayısı (şekerpare)
* 5-6 su bardağı şeker
* 1 çay kaşığı limon tuzu
Kayısı Reçeli
Kayısı Reçeli tarifi
1— Kayısılar yıkanıp bölünmeden çekirdekleri çıkarılır.
2— Şeker 3 bardak su ile kaynatılıp iyice koyutaştırılır.Limon tuzu konur.
3— Hazırlanan kayısılar bütün olarak ilâve edilip yavaş yavaş kaynatılır.
4— Kıvama gelince üzerinde biriken köpükler alınır.
NOT :
Kızılcık reçeli,erik reçeli ve şeftali reçeli de aynı şekilde yapılır.Yalnız şeftali sert olmalı,dilimlenip kabukları soyulmalıdır.
Kısa Bilgi :
1— Erik barsakarı yumuşatır.
2— Şeftalinin çiçek ve yaprakları kaynatılarak içilirse miğde ve barsak solucanları döşer.

Ayva Reçeli

Malzemeler
3 tane ayva
4 çay finçanı, şeker
2 çay fincanı, su
3 tane, karanfil
1 çay fincanı, ceviz
limon
ayva receli
Ayva Reçelinin Tarifi:
Öncelikle ayvaları, yıkayıp kabuğunu soyalım, küp küp doğrayalım tencereye alalım üzerine 2 fincan suyu alıp pişmeye bırakalım.
Ayvalar pişince, üzerine toz şeker ve karanfili ilave edelim. pişirmeye devam edelim. Kıvama gelince, içine limon ve cevizleri ilave edelim. Birkaç dakika sonra ocaktan alalım.

Balkabaklı cevizli pasta

Gerekli malzemeler
1 kilogram bal kabağı
1 su bardağı toz şeker
Yarım kakaolu pasta keki
Yarım paket bisküvi
1 tatlı kaşı tarçın
1 su bardağı ceviz
Üzeri için malzeme
Yeteri kadar ceviz ve yeşil fıstık
Krem şanti için malzeme
1 paket toz şanti
1 su bardağı süt
Yapılışı
Balkabağının kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın
Bir tencerenin içine küp küp doğranmış bal kabağını koyun ve üzerine toz şekeri serpip pişmesi için ocağa koyun
Bu sırada servis tabağına pasta çemberini koyun ve içine kakaolu pasta kekini yerleştirin
Pişmiş olan kabağın içine kırılmış cevizleri, ufalanmış bisküvileri ve tarçını koyup karıştırdıktan sonra kakaolu kekin üzerine karışımı boşaltın
Kaşıkla yayarak üzerini düzeltin ve soğuması için kenara kaldırın
Bu esnada krem şantiyi hazırlamaya başlayın
Bir kabın içine toz şantiyi ve sütü koyup çırpın
Soğumuş olan pastanın üzerine krem şantiyi resimdeki gibi sıkın
Krem şantinin üzerine kırılmış cevizlerle, yeşil fıstıkları serperek süsleyin
Son olarak da pastam çemberini çıkarın ve servis edin
Afiyet olsun

Şeftalili Beyaz Rüya

Malzemeler:
1/2 (yarım) pandispanya
2 tane şeftali
üzeri için:
çikolata sos
merengi için:
3 yumurta akı
1 çay bardağı tozşeker
1 fiske tuz
Şeftalili beyaz rüya
Şeftalili beyaz rüya tarifi
Başlangıç olarak şeftalilerimizi soyalım ve dilim doğrayalım. Daha sonra merengi sini hazırlayalım, karıştırma kabımıza yumurtaları kıralım aklarını alalım üzerine şekeri ilave edip cırpalım (kar haline gelene kadar)
Pandispanyayı ısıya dayanıklı fırın kabına yerleştirelim, üzerine dilimlediğimiz şeftalileri dizelim, üzerine merengiyi kaşık yardımıyla dökelim. 160 derece ısıda yumurta akları sertleşene kadar pişirelim.
Üzeri için çikolatayı ben mari usulü eritelim. Pişen pastamızın (üzeri kıtır kıtır olmalı) üzerine çikolatayı gezdirerek dökelim. Ilınınca servise sunalım. Afiyet olsun.

Mozaik Pasta

Malzemeler: 
2 yemek kaşığı, toz şeker
2 yemek kaşığı, kakao
2 paket pötibör bisküvi
2 yemek kaşığı, tereyağı
1 çay fincanı, ceviz
200 gram, bitter çikolata
1 çay b. süt
İncir reçeli
oktay usta mozaik pasta tarifleri
Mozaik Pasta Tarifi:
Öncelikle, bisküvileri kıralım, karıştırma kabına alalım. Biz bu arada, kaynayan suyun üstüne, bir tabak oturtalım içine tereyağını, çikolatayı ve toz şekeri alalım benmari usulü eritelim. Bisküvilerin üzerine alalım, incir reçelinin şerbetini de karışıma dökelim ve yoğuralım. Hafif yağladığımız, kek kalıbına hamuru alalım ve bastıralım, buzdolabında soğumaya alalım, soğuyan mozaik pastamızı dilim yaparak servise sunalım. Afiyet olsun.

Patates Pastası

Malzemeler
6 adet patates
2 adet havuç
2 dal taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
8-10 adet pancar turşusu
1 çay kaşığı biberiye
Tuz Karabiber
Patates Pastası, Patates Pastası fotosu resmi
Patates Pastası Tarifi
Patatesler haşlanıp kabukları soyulur. 2 haşlanmış patates ezilip içine rendelenmiş havuç biraz tuz ekleyip yogurulup bir tarafta bekletilir. Diğer yanda 2 haşlanmış patates gene ezilir, içine ince doğranmış taze soğan, maydonoz, dereotu, tuz ve bi­beriye konulup yoğurulur. O da bir kenarda bekler. Son 2 pa­tates de ezilip içine gene ezilmiş pancar turşuları konulup yoğ­rulur. Bir kek kalıbının içine önce havuçlu karışım, sonra may­danoz, dereotlu karışım, en üste de pancar turşulu karışım kat kat düzgünce yerleştirilir. 2-3 saat buzdolabında bekletilir. Ka­lıptan çıkartılıp arzu edilirse sarmısaklı yoğurt ile servis yapılır.

Krepli Pasta

Malzemeler
Krep İçin
1  su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
1 yumurta
Krema için: 1/2 lit. süt
2 çorba kaşığı un
1 portakal kabuğu rendesi
3/4 bardak şeker (veya 20 adet tatlandırıcı)
Krepli Pasta, Krepli Pasta fotosu resmi
Krepli Pasta Tarifi
Süt, yumurta, un çırpılır. Teflon bir tava kızdırılıp birer kepçeden 3′e ayrılan krep hamurundan bir kepçe tavaya dö­külür, önlü arkalı pişirilir. Bu şekilde 3 krep yapılır. Diğer yanda süt, un, şeker ve portakal kabuğu rendesi karıştı­rılarak pişirilir. Hazırlanan kreplerden ilki kelepçeli küçük bir kalıba konulur. Muhallebinin 1/3′ü ilk krepin üzerine dökülür. 2 krep konulur, biraz daha muhallebi dökülür. 3 krep konu­lur, kalan muhallebi en üste dökülür. Soğumaya bırakılır. Soğuyan pastanın üzeri zarları soyulmuş portakal dilimleri ile süslenir. Servis yapılır.

Acıka

MALZEMELER :
· 500gr. Çok acı yeşil biber
· 1 Baş sarımsak
· 1 Çorba kaşığı kişniş
· 1 Çorba kaşığı rahaka (baharat)
· 1 tatlı kaşığı asıpra
Acıka tarifi

Biberler haşlanır. Süzülür robottan geçirilir. İçine kişniş asıpra rahaka sarımsak konur karıştırılır. Kavanozlara doldurulur. Kullanılır.

Yoğurtlu Patlıcan

Malzemeler
3 tane patlıcan
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz, toz kırmızı biber
su
yogurtlupatlcan

Yoğurtlu Patlıcan Tarifi:
Öncelikle patlıcanları alacalı soyalım. Önce 4 de bölelim daha sonra 2 bölelim.
Bir tencereye, suyu alalım, kaynatalım ve patlıcanları ilave edelim haşlayalım.
Haşlanan patlıcanlarıi kızgın yağa atalım, soteleyelim.
Bir kase yoğurdun içine ezdiğimiz sarımsakları alalım iyice karıştıralım.
Biraz büyükce, derin cam servis tabağına patlıcanları alalım, üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim, kırmızı toz biberi serpelim. Çok hafif bir aparatif. Afiyet olsun.


yoğurtlu yemekler yogurtlu yemek tarifleri yoğurtlu patlıcan yoğurtlu tarifler yogurtlu yiyecekler yoğurtlu yemek yoğurt yemekleri yoğurtla yapılan yemekler yoğurtlu yogurtlu yemek tarifi sarimsakli yogurtlu yemekler yoğurtlu yemekler tarifi patlıcan yoğurt patlıcan sarımsaklı yoğurt yoğurt yemek tarifleri tuzlu yoğurt yemekleri yoğurtla ne yemek yapılır yogurtlu tarifleri sarımsaklı yoğurtlu yemek tarifleri sarımsaklı yoğurtlu tarifler

Çoban Salata

MALZEMELER
2 küçük boy soğan
3 olgun domates
2 salatalık
5 sivri biber
Yarım demet maydanoz
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı sirke
4-5 çorba kaşığı sızma
zeytinyağı
Tuz
Çoban Salata
Çoban Salatası Tarifi
Soğanları incecik piyazlık doğrayın. Üzerine tuz serpip elinizde ovalayarak soğanı yumuşatın. Domatesleri kabaca dilimleyin. Salatalıkları ister kabuklarını soyarak, ister kabuklarıyla bırakarak yarım daire biçiminde ince ince dilimleyin. Sivri biberlerin sap ve çekirdek kısımlarım çıkarıp ince ince dilimleyin. Maydanozu incecik kıyın. Sebzelerin üzerine limon suyu, sirke, zeytinyağı ve tuz ilave ederek dikkatlice harmanlayın. Geniş bir servis tabağına çıkarın.Çoban salatayı fazla bekletmeden servis yapın.
NOTÇoban salatasının içine siyah zeytin, taze nane, taze soğan, dövülmüş sarımsak, kızarmış ekmek veya beyaz peynir ekleyebilirsiniz. Bu salataya ceviz ve nar ekşisi koyar, malzemeleri daha ince doğrayacak olursanız gavurdağı salatası yapmış olursunuz.