8 Haziran 2013 Cumartesi

Tavuklu Piyaz

Malzemeler
1 su bardağı kuru fasulye
1 adet kırmızı soğan
2 adet tavuk bonfile
1 tatlı kaşığı hardal
1/4 su bardağı sirke
2 diş sarmısak
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1/2 demet maydanoz
2 adet defne yaprağı
Sıvı yağ Tuz
Tavuklu Piyaz, Tavuklu Piyaz fotosu resmi
Tavuklu Piyaz Tarifi
Kuru fasulye bir gece evvelden ıslatılır. Güzelce haşla­nır. Tavuk bonfileler defne yaprağı ile haşlanır. Bir kâsede dö­vülmüş sarmısak, sirke, sıvı yağ, hardal, tuz, pul biber iyice karıştırılır. Fasulyenin üzerine dökülür. Yarım ay doğranmış kuru soğan ilave edilip didiklenmiş tavuklarla birlikte iyice ka­rıştırılır. Servis tabağına alınıp domatesle süslenir.
Not: Kuru fasulyede bol miktarda protein, kalsiyum, demir, ; magnezyum gibi mineraller vardır. Menapoza hazırlık için bolca yenilmesi önerilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder