Malzemeler
1 su bardağı kuru fasulye
1 adet kırmızı soğan
2 adet tavuk bonfile
1 tatlı kaşığı hardal
1/4 su bardağı sirke
2 diş sarmısak
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1/2 demet maydanoz
2 adet defne yaprağı
Sıvı yağ Tuz
1 adet kırmızı soğan
2 adet tavuk bonfile
1 tatlı kaşığı hardal
1/4 su bardağı sirke
2 diş sarmısak
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1/2 demet maydanoz
2 adet defne yaprağı
Sıvı yağ Tuz

Tavuklu Piyaz Tarifi
Kuru fasulye bir gece evvelden ıslatılır. Güzelce haşlanır. Tavuk bonfileler defne yaprağı ile haşlanır. Bir kâsede dövülmüş sarmısak, sirke, sıvı yağ, hardal, tuz, pul biber iyice karıştırılır. Fasulyenin üzerine dökülür. Yarım ay doğranmış kuru soğan ilave edilip didiklenmiş tavuklarla birlikte iyice karıştırılır. Servis tabağına alınıp domatesle süslenir.
Not: Kuru fasulyede bol miktarda protein, kalsiyum, demir, ; magnezyum gibi mineraller vardır. Menapoza hazırlık için bolca yenilmesi önerilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder