4 Mayıs 2013 Cumartesi

Piyaz


MALZEMELER (5 Kişilik)
1,5 su bardağı kuru fasulye
Yarım çay bardağı sirke (veya 1,5 limonun suyu)
1 çay bardağı zeytinyağı
2 soğan
Yarım demet maydanoz
2 yumurta
1 domates (veya 7-8 kiraz domates)
7-8 adet siyah zeytin
Tuz
Piyaz
Piyaz Tarifi:
Kuru fasulyeyi akşamdan bol suda ıslatın. Sabah süzün, üzerini 2-3 parmak kadar geçen suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp bir kâseye alın. Henüz sıcakken üzerine tuz serpin ve sirkeyi (veya limon suyunu) boca edin, harmanlayın. Kâsenin üzerine bir kapak kapatıp en az 3-4 saat bu şekilde bekletin. Sirkeyi, fasulye sıcakken döktüğünüz için tadını içine çekecektir. Bu sürenin sonunda fasulyeye zeytinyağını ilave edip tekrar harmanlayın. Tadını tuzunu kontrol edin, ekşisini tuzunu ağız tadınıza göre ayarlayın. Soğanı ince ince yarımay şeklinde doğrayın. Üzerine tuz serpiştirerek elinizle ovun. Sudan geçirip iyice süzün. Fasulyeyi soğanla harmanlayıp bir salata tabağına çıkarın. Piyazın üzerini incecik kıyılmış maydanoz, halka halka doğranmış yumurta, domates ve zeytin taneleriyle süsleyip servis yapın.

Kral Pilavı


Malzemeler
•  2 su bardağı pirinç
•  2 su bardağı et suyu
•  250 gr kıyma
•  1 adet soğan
•  1 çorba kaşığı domates salçası
•  2 çorba kaşığı margarin veya tereyağ
•  2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
•  1,5 su bardağı bezelye
•  tuz
•  karabiber
Kral Pilavı, Kral Pilavı fotosu resmi
Kral Pilavı Tarifi
1   Taze bezelyeleri diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın.
2   Bir tencerede yağla, yemeklik doğranmış soğanı hafif kavurun. Kıymayı, tuzu, karabiberi ilave edip, kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Salçayı da ekleyip bir iki kez çevirdikten sonra bezelyeleri içine atıp karıştırın ve ateşten alın.
3   Bu arada pirinci ayıklayıp bir saat tuzlu sıcak suda bekletin. Bol suyla yıkadıktan sonra iki bardak et suyu ile pilavı hazırlayın.
4   Pilav demlendikten sonra servis tabağına alın, üzerine hazırladığınız sıcak sosu ekleyin. En üste de rendelenmiş kaşar peynirini serpip servis yapın.

Arap Pilavı


Malzemeler
1/2 kg kemiksiz kuzu kuşbaşı
2 adet çekirdeksiz patlıcan
3 su bardağı baldo pirinç
4 bardağı sıcak su
et suyu
1/2 su bardağı sıvıyağ
Arap Pilavı, Arap Pilavı Fotosu resmi
Arap Pilavı Tarifi
1    Eti tencereye koyun. Üzerini iki parmak geçecek şekilde su ekleyin. Etler yumuşayıncaya kaçlar haşlayın. Suyu ile birlikte bekletin.
2   Patlıcanları halka halka doğrayın. Üzerine bol tuz serperek yarım saat bekletin. Yıkayıp kuruladıktan sonra kızgın yağda çok hafif kızartın.
3. Yayvan bir tencereye etleri yerleştirin.
4. Üzerine patlıcanları bekletin. Başka bir tencerede 1 saat sıcak suda bekletip yıkadığınız pirinci, yarım bardak sıvıyağla birlikte hafifçe kavurun.
5. Pirinçler şeffaflaşınca patlıcanların üzerine dökün. Tuzunu da ekleyin.
6.  Tencerede kalan et suyunu 3 bardak sıcak su ile karıştırın. Malzemelerin olduğu tencerenin kenarından yavaşça dökün. Tencerenin kapağını kapatın ve pirinçler suyu emene kadar pişirin.
Tencerenin ağzını temiz bir bezle kapatın ve 20 dakika dinlendirin.
7 Düz bir servis tabağına tencereyi ters çevirerek pilavın şeklini bozmadan boşaltın. Üzerine karanfil tozu serperek servis yapın.

Süleymaniye Pilavı


Malzemeler
•  4 su bardağı baldo pirinç
•  50 gr. kuru üzüm
•  100 gr. ceviz içi
•  1 soğan
•  1 tatlı kaşığı yenibahar
•  1 tatlı kaşığı karabiber
•  1 tatlı kaşığı tarçın
•  7 bardak tavuk suyu veya et suyu
•  4 çorba kaşığı tereyağı
•  tuz
Süleymaniye Pilavı Tarifi
Pirinci ayıklayın ve tuzlu suda bir saat bekletin. Bolca suda yıkayın ve süzün. Tereyağını tencereye koyun ve eritin. Küçük doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ve kuru üzümleri de ekleyin, kavurmaya devam edin. Kavrulan pirincin üzerine kaynamış suyu ve tüm baharatları tuzla birlikte ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve çok kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Tencereyi ateşten alırken cevizi de ekleyin ve 10 dakika bekletin.

Kıymalı kuş yuvası

Malzemeler:yarım p. makarna
200 gr kıyma
2 tane soğan
4 Adet domates
2 Tane sivri biber
1 miktar fesleğen
zeytinyağı
1 su b. kaşar peyniri rendesi
tuz, karabiber
 
Kıymalı kuş yuvası
Öncelikle makarna yı haşlayalım.
Tavaya sıvıyağı alalım üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ve kıymayı alıp sote edelim. Küp doğradığımız domates ve sivri biberi ilave edip kavurmaya devam edelim. Tuzu ve baharatlarını ayarlayalım, feslegeni katalım, bir iki karıştırıp, ocaktan alalım.
Haşlanmış olan, uzun erişteye benzeyen makarnaları ısıya dayanıklı bir kaba alalım, çatal yardımıyla kuş yuvası şekli verelim. Yuvaların ortasına kıymalı harçtan koyalım üzerine kaşar peyniri rendesi serpelim. 170 derecelik ısıda peynirler eriyene kadar tutalım. Afiyet olsun.

Kağıtta Sebzeli Köfte


Malzemeler
Köfte için:
500 gr. köftelik kıyma
1 adet kuru soğan
3-4 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı köfte bahan
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
Tuz
Garnitürü
1 kâse bezelye (konserve)
1 adet havuç
1 adet patates
Tuz
Kağıtta Sebzeli Köfte, Kağıtta Sebzeli Köfte Resmi fotosu
Kağıtta Sebzeli Köfte Tarifi
Karıştırma kabının içine kıyma, rendelenmiş soğan, ince doğranmış maydanoz ve bütün baharatlar ilave edilir, iyice yoğurulur. Ufak köfteler hazırlanır. Teflon bir tavada önlü ar­kalı kızartılır. Köfteler kızardıktan sonra küp küp doğranmış havuç ve patates aynı tavada köfteden kalan yağ ile kavrulur. Tuz ve bezelye ilave edilir. Yağlı kâğıt ya da alüminyum folyodan kare şeklinde parçalar kesilir. Birer porsiyon bu kâğıt­lar içine pay edilip bohça şeklinde kapatılır. Katlanan yerler alta gelecek şekilde tepsiye alınır. 40-45 dakika 200° fırında pi­şirilir.

Köfteli Karışık Kebap


Malzemeler
400 gr. dana kıyma
1 adet soğan
4 dilim pastırma
150 gr. kaşar peyniri
200 gr. mantar
3 adet patates
1 çay bardağı süt
2 adet sosis
Tuz
Karabiber Köfte baban
Köfteli Karışık Kebap, Köfteli Karışık Kebap Fotosu resmi
Köfteli Karışık Kebap Tarifi
Kıymanın içine rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, köf­te baharı konulup iyice yoğrulur. İri yuvarlak ve yassı köfteler yapılır. Fırın tepsisine konulur. Üzerlerine ince doğranmış so­sis ve pastırmalar paylaştırılır. Haşlama, patates, tuz ve süt ile birlikte mutfak robotunda püre haline getirilir. Hazırlanan pü­re köftelerin en üstüne konulur. Doğranmış mantarlar gelişi­güzel yemeğin üzerine serpiştirilir. 200° fırında 30 dakika pi­şirilir.

Saymik Köfte


Malzemeler
500 gr. dana kıyma
1 su bardağı ince bulgur
1 kuru soğan
Tuz
Karabiber
Reyhan
1 çorba kaşığı salça
Saymik Köfte, Saymik Köfte Resmi fotosu
Saymik Köfte Tarifi
Kıyma karıştırma kabına alınır. Soğan içme rendelenir. Bulgur, tuz, karabiber, reyhan eklenip iyice yogurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yassı köfteler yapılır. Yayvan bir tencereye dizilir. Salça sulandırılıp üzerine dökülür. Orta ısı­da 30-40 dakika pişirilir.

Renkli Köfte Dilimleri


Malzemeler
750 gr. dana kıyma
2 adet soğan
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı köfte bahan
Tuz Karabiber
Kekik 1 çay kaşığı kabartma tozu
İçi için:
4 adet közlenmiş kırmızı biber
1/2 adet karnabahar
Renkli Köfte Dilimleri, Köfte Dilimleri resmi fotosu
Renkli Köfte Dilimleri Tarifi
50 gr. kıymanın içine soğanlar rendelenir. Maydanozlar in­cecik doğranır. Tuz, karabiber, köfte baharı, kekik, kabartma tozu konulup 10 dakika yoğurulur. Bir alüminyum folyonun üzerinde oval bir şekilde açılır. Haşlanıp minik çiçeklerine ay­rılmış karnabahar ve közlenip kabukları soyulmuş kırmızı bi­ber oval açılan köfte hamurunun içine düzgünce yerleştirilir. Rulo şeklinde sarılır. Düzgün bir şekil verilir. 200° fırında 40 dakika pişirilir. Dilimlenerek yanında haşlanmış soslu brokoli ile servis yapılır.

Tuzlu Kurabiye Tarifleri


MALZEMELER
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket margarin(eritilmeyecek)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı şeker
2 yumurta
1 su bardağının altından iki parmak limon suyu (üstü su ile doldurulacak)
alabildiği kadar un
Dilerseniz susam
Tuzlu Kurabiye
Kurabiye Tarifi
Sıvı yağı, margarini, limon suyunu, iki yumurtanın beyazını, kabartma tozunu, tuzu, şekeri unla beraber karıştırın kulak memesi yumuşaklığı kıvamında hamur elde edin. Hamura istediğiniz şekli verin (yuvarlak,örgü şekli vb…) İki yumurtanın sarısını da üzerine sürün.İsterseniz üzerine susam ve çörek otu serpebilirsiniz. Fırında 180 dereceye koyun. Kurabiyeler kızarınca çıkarıp servis yapabilirsniz.
Başka Bir Tuzlu Kurabiye
MALZEMELER
125gr margarin,
1çay bardağı süt,
1çay bardağı sıvıyağ,
1paket kabartma tozu,
2 bardak un,
rendelenmiş kaşar peyniri,
1adet yumurta
HAZIRLANIŞI
Margarini eritin. İçine süt, sıvıyağ, kabartma tozu ve un katıp hamur yapın. İnce açıp çay bardağı yardımıyla şekillendirin. Kurabiyeleri tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sürün. Kaşar peyniri serpin. 160derecede ½ saat pişirin. Soğuyunca servis edin.
Başka Bir Tarif
MALZEMELER
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay bardağı sirke
1 paket kabarma tozu
1 paket margarin ve alabildiği kadar un
Tuzlu Kurabiye Tarifi
Tüm malzemeyi kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurun, daha sonra küçük kalıplarla şekillendirip üzerine yumurtanın sarısını sürüp fırına verin, kızarınca alırsınız. Diğer Kurabiye Tarifleri

Un Kurabiyesi


Malzemeler:1 çay bardağı, sıvıyağı
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
1 çorba kaşığı. Kakao
1 paket vanilya
aldığı kadar un
4 yemek kaşığı pudra şekeri
4 yemek kaşığı buğday nişastası
üzeri için :
pudra şekeri
un kurabiyesi-tarifi
Un Kurabiyesi Tarifi:Karıştırma kabına, margarini alalım, üzerine sıvıyağı ilave edelim ve karıştıralım. Sonra sırası ile unu, nişastayı, pudra şekerini ve vanilyayı ilave edelim yoğuralım, yumuşak bir hamur elde edelim. Hamur elimize yapışmayacak kıvamda olmalı, hamurdan büyükçe bir parça koparalım, kakao ekleyelim yoğuralım. Sade hamurun üzerine koyup yapıştıralım, rulo yapalım, bıçak yardımı ile verev parçalar kesip tepsiye yerleştirelim. 150 derecelik ısıda pembe renk alana kadar pişirelim. Fırından çıkarır çıkarmaz, üzerine pudra şekeri elek yardımı ili serpelim. Afiyet olsun.

Üzümlü Rulo Kurabiye


Malzemeler:
175 gram krem peynir.
150 gram tereyağı
3 yemek kaşığı pudra şekeri.
yarım paketvanilya
alabildiği kadar un
üzerine sürmek için malzeme:
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 çay fincanı çekilmiş ceviz
1 çay bardağı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı damla çikolata
üzeri için:
pudra şekeri

Üzümlü rulo kurabiye tarifi
Karıştırma kabına, peyniri ve oda sıcaklığındaki tereyağını alalım, mikser yardımı ile çırpalım krema kıvamına gelince sırası ile pudra şekerini, vanilya ve unu ilave edelim. Yoğuralım, kıvama gelen hamuru 3 eşit parçaya bölelim.
Hamur açma tahtasında merdane ile açalım. Üzerine tereyağı sürelim, ceviz, üzüm, tarcın, toz şeker ve damla çikolata serpelim. Ve hamurdan üçgen parçalar keselim rulo yapıp saralım. Yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.170 derecelik ısıda pişirelim(kızarmaması gerekiyor)
Pişen kurabiyelerin fırından alır almaz pudra şekeri serpelim. Servis tabağına alalım, ılınınca servise sunalım. Afiyet olsun.

Çocuk kurabiyesi

Malzemeler:1 tane yumurta
5 yemek k.toz şeker
yarım paket tereyağı
3 yemek k.pekmez
2 yemek k.tarçın
2 yemek k.toz zencefil
1 yemek k.karbonat
1 tatlı k.toz karanfil
alabildiği kadar un
 
Çocuk kurabiyesi
Karıştırma kabına yumurtayı kıralım, şekeri ilave edelim mikserle çırpalım, üzerine pekmezi ilave edelim karıştırmaya devam edelim, margarini alalım, zencefil, karanfili ilave edelim. Un ve karbonatı ilave edelim yoğuralım. Kıvama gelen kurabiye hamurunu hamur açma tahtasında açalım.1 cm kalınlığında olmalı, kurabiye kalıpları ile keselim. Yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
170 derecelik ısıda 14 dakika pişirelim. Afiyet olsun. Çocuğunuzun doğum günü için ideal, bir tarif.

29 Nisan 2013 Pazartesi

Unsuz Kek


Malzemeler:
3 tane, yumurta
1 çay fincanı, esmer şeker (Normal şekerde kullanabilirsiniz)
200 gram, bitter çikolata
200 ml krema (kutu krema)
Unsuz Kek
Unsuz Kek Tarifi:
Öncelikle çikolatayı, bıçak yardımı ile küçük parçalara ayıralım. Ve benmari usulü eritelim, kremayı ekleyelim iyice karıştıralım. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri çırpalım (kar gibi olana kadar) yaklaşık 15 dakika mikserle yüksek devirde. Çikolatalı karışımın içine yumurtalı karışımı, 3 aşamada alttan yukarı karıştırarak yedirme usulü ile ilave edelim. Çember kalıbınızın zeminine yağlı kağıt serelim, yağlayalım önceden ısıtılmış 200 derecelik ısıda yaklaşık yarım saat pişirin. Servise sunmak için soğumasını bekleyelim. Afiyet olsun.

Patatesli Kek


Gerekli malzemeler
4 adet patates
1 adet havuç
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
100 gam taze kaşar peyniri
1 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar tuz,
karabiber
taze fesleğen
patatesli kek, Havuçlu Kek
Yapılışı
Patatesli kek yapmaya ilk önce patatesleri ve havuçları haşlamakla başlayın
Soğuduktan sonra bir kabın içine küp küp doğrayın
Üzerine kaşar peynirlerini küp küp doğrayarak ilave edin
Ayrı bir karıştırma kabının içine yumurtayı kırın
İçine yoğurdu, sıvı yağı, unu ve kabartma tozunu ilave edip iyice çırpın
Diğer tabaktaki doğranmış patates, havuç ve kaşar peynirlerini bu karışıma ekleyip, üzerine tuz, karabiber ve fesleğeni de ilave edip iyice karıştırın
Kek kalıbınızı yağlayın ve hazırladığınız kek harcını dökün
5 dakika önceden ısıttığınız 170 derecedeki fırına her yeri kızarana kadar pişecek şekilde sürün
Pişen patatesli kekinizi fırından çıkardıktan 5 dakika sonra ters çevirerek servis tabağına çıkarın
Kekinizin kabından kolay çıkmasını istiyorsanız, fırından kalıbı çıkarır çıkarmaz servis tabağına ters kapatıp üzerine ıslak havlu bırakın. Böylece 5 dakika sonra kendiliğinden kekiniz servis tabağına düşecektir.
BAŞKA BİR TARİF
Malzemeler:3 tane patates
2 tane soğan
1 miktar maydanoz
3 tane yumurta
1 çay fincanı sıvıyağ
1 çay fincanı yoğurt
2,5 çay fincanı un
1 p. kabartma tozu
3 yemek k. kaşar rendesi
Tuz
Nane

Patatesli kek
Patatesti yıkatıp soyalım, kesme tahtasının üzerinde küp doğrayalım.
Soğanı ayıklayıp, tahtanın üzerinde minik kıyalım.
Maydanozu ayıklayıp, yıkayalım. Kesme tahtasının üzerinde minik minik kıyalım.
Karıştırma kabına, patatesi, soğanı, maydanozu alalım. Üzerine yumurtaları kıralım, yoğurdu, sıvıyağı ilave edelim. Ayrı yerde unu, kabartma tozunu harmanlayıp, karışıma katalım kaşık yardımı ile iyice karıştıralım, son olarak içine nane ve tuzu katalım. Kek kalıbına boşatalım,170 derecelik ısıda pişmeye bırakalım.
Keki fırından almadan 6 dakika önce üzerine kaşar peyniri rendesini üzerine serpelim, fırına sürelim, peynir eriyince çıkaralım. Ilınınca kesip servise sunalım. İçine sevginizi katmayı unutmayınız. Afiyet olsun.

Haşhaşlı portakallı kek


Malzemeler:
2 tane yumurta.
1 çay fincanı tozşeker.
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 p. vanilya
1 p. kabartma tozu
2 yemek k. haşhaş
1 çay fincanı tam buğday unu
yarım su b. un

Haşhaşlı portakallı kek tarifi
Geniş bir kaba şekeri ve yumurtayı alalım mikser ile köpürene kadar çırpalım. Üzerine portakal kabuğu rendesi, sıvıyağı, portakal suyunu,2 yemek kaşığı haşhaşı ve un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta harmanlayıp, karışıma ilave edelim. Kaşık yardımı ile iyice karıştıralım, kek kalıbına boşaltalım. İçine sevginizi katmayı unutmayınız.170 derecelik ısıda pişmeye bırakalım. Afiyet olsun.

Tatlı Poğaça


Malzemeler:
3,5 çay fincanı un.
100 gr erimiş margarin
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. süt
1 p. kabartma tozu
2 yemek k. pudra şekeri
2 yumurta sarısı
iç harcı için:
1 çay fincanı reçel
3 yemek k.fındık
üzeri için:
toz yeşil fıstık
reçel şurubu

Tatlı Poğaça tarifi
Hamur yoğurma kabına unu alalım ortasını açalım, margarini ve yumurta sarısını ilave edelim elimizle karıştıralım. Süt, sıvıyağı, kabartma tozu, vanilya ve pudra şekeri katıp yoğuralım. Kıvama gelen (kulak memesi yumuşaklığında olacak) hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparalım. elimizde açalım içine reçel sürelim üzerine file badem alalım ve kapatalım. Yağlanmış tepsiye dizelim, üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derecelik ısıda üzeri kızarana kadar tutalım.
Pişen poğaçaları servis tabağına alalım, üzerine reçel şurubu sürüp toz yeşil fıstık serpip  servise sunabiliriz. Afiyet olsun.

Tatlı tuzlu fış fış

Gerekli malzemeler
3 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
Yeterince sıcak su
Kızartmak için
Sıvı yağ
Tuzlu fış fış için
taze nane
İstediğiniz kadar çeri domates
peynir
Tatlı fış fış için
Pudra şekeri
Yapılışı
Derince bir karıştırma kabının içine un ve şekeri dökün
Elinizle harmanlayın
Unun ortasına havuz açıp yaş mayayı ve ılık suyu koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar ortalama 15 dakika yoğurun
Yoğurduğunuz hamurun üzerini streç filmler ile kapatıp mayalanması için yarım saat bekletin
Mayalanmış ve kabarmış hamurunuzdan kaşık yardımıyla alıp, kızdırılmış yağın olduğu tavadaki kızartma tavasına kaşık kaşık koyun ve kızartın
Kızarttığınız hamur toplarını kâğıt havlu serdiğiniz tepsiye alın ve yağlarının süzülmesini bekleyin
Servis edeceğiniz zaman kâğıt havlunun üzerine hamur kızartmalarınızı alın ve üzerine pudra şekeri serpip yanına domates ve kaşar peyniri dilimleri koyup, birkaç dal taze nane yaprağı ile süsleyip ikram edin
Afiyet olsun

Katmerli Poğaça


GEREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik)
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 paket kuru maya
3 su bardağı un
Ara malzemesi
100 gram margarin
İç harcına kullanılan malzemeler
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Katmerli Poğaça Tarifleri
Hazırlanışı
Bir kaba unu koyun ve orta kısmına yumurtanın akını ekleyin ve üzerine mayayı koyun. Mayanın üzerine yoğurdu, yağı ekleyin. Kulak memesi kıvamında olana kadar suyu ekleyin ve yoğurun. Merdane ile açın iki eşit parçaya ayırın ve margarini eritin açtığınız iki parça hamura sürün. Hamurları iyice rulo yapın. Hamurları üst üste koyun bu şekilde rulo yapın. 2 Parmak eni olacak şekilde ruloları kesin. Kestiğiniz parçaları el yardımıyla açın ve kaşarı koyun ve kapatın üzerine yumurtanın sarısını sürün ve çörek otu serpin 200 derece de ısınan fırında pişirin.

Hıdırellez Yahnisi


Malzemeler
•  1 çorba kaşığı margarin
•  2 adef taze soğan
•  500 gr kuşbaşı et
•  2 diş sarımsak
•  10 adet mantar
•  1 çorba kaşığı un
•  3 adet yumurta
•  2 çorba kaşığı su
•  2 adef salatalık turşusu
•  karabiber
•  kırmızı biber
•  tuz
Hıdırellez Yahnisi Tarifi
Tencerede 1 çorba kaşığı margarini eritin. Eti ve ince kıyılmış taze soğanı ekleyin ve  kavurun. Dövülmüş sarmısak, karabiber ve kırmızı biberi ekleyin. 4 dakika daha kavurun. 1 çorba kaşığı unu ilave edin. 2-3 kere çevirin. Üzerine iki parmak geçecek ; kadar su ilave edin. Kısık ateşte 1 saat pişirin.
Küçük doğranmış mantar ve tuz ilave edin. 20 dakika kadar daha pişirin.
Bu arada 3 adet yumurta, tuz, 2 çorba kaşığı su, kırmızı biber ve karabiberi çırpın. Tavaya döküp iki tarafını da pişirin. Hazırladığınız omleti servis tabağına alın.
Pişirdiğiniz eti süzgeçten geçirin omletin üzerine koyun. Üzerine etin suyunu gezdirin. Salatalık turşusu ile servis yapın.

Soğan Yahnisi


Malzemeler
•  500 gr. kıyma
•  tuz
•  karabiber
•  1 kg arpacık soğan
•  1 /2 çay bardağı sıvıyağ
•  1 çorba kaşığı salça
Soğan Yahnisi, Soğan Yahnisi resmi fotosu
Soğan Yahnisi Tarifi
1   Kıymayı tuz ve karabiberle yoğurun. Küçük parçalar koparın. Elinizle yuvarlayarak misket büyüklüğünde köfteler yapın.
2   Soğanları iyice yıkayın. Dış kabuğunun bir katını soyun. Kopmayacak şekilde boylamasına ikiye kesin. Aralarına köfteleri yerleştirin. Fırın kabına dizin, sıvıyağ ve salçayı karıştırın. Soğanların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yarım saate yakın pişirin.

Dereotlu Söğüt Yaprağı Kuzu Ciğer Sote


Malzemeler : 
• Yarım kg. kuzu ciğeri
• 3 soğan
• 1 tutam dereotu
• 2 demet kıvırcık
• Mısırözü yağı
• Tuz, karabiber
• Kimyon
Dereotlu Söğüt Yaprağı Kuzu Ciğer Sote tarifi

Tavaya sıvı yağını koyun ve üzerine kuzu ciğerinden bir tutam ilave edip yüksek ateşte kızarana kadar pişirin.Diğer kuzuları ciğerler bitene kadar aynı şekilde tekrarlayın.Önemli olan kuzu ciğerlerinin kuru değil içinin yumuşak olmasıdır.3 adet soğanı piyaz şeklinde kesin.Soğanları kestikten sonra 1 tutam dereotunu ince olarak kesin ve soğanlarla beraber karıştırın.2 demet kıvırcığı ince ince kesin.Servis tabağına yeşillikleri yerleştirin.Üzerine piyaz soğanları ilave edin.Daha onra üzerine kuzu ciğerleri ilave edip servis edin.

Domates Dolması


Malzemeler
5 adet orta boy domates
250 gr. beyaz peynir
2 adet sivri biber
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Domates Dolması, Domates Dolması Fotosu resmi
Domates Dolması Tarifi
Domateslerin kapaklarını kesip, içlerini düzgünce oya­lım. Peynirleri iyice ezip içine ince ince sivri biberleri doğrayalım. Pul biberi ilave edelim. Yumurtaları da içine ekleyip iyice karıştıralım. Düzgünce domateslerin içine dolduralım. 200° fırında 15 dakika pişirelim. Piştikten sonra maydanoz ile süsleyip servis yapalım.

Mısır Dolması


Mısır Dolması
Malzemeler
• 1/2 kg dolmalık biber
• 250 gr kıyma
• 1/2 demet
• maydanoz
• 1 yumurta
• 1 su bardağı mısır
• 1 kaşık salça
• 3 tane patates
• 1 bardak süt
• 2 tane soğan
• tuz
• karabiber
• 1 çay kaşığı hardal
•  kırmızı biber
Mısır Dolması Tarifi
Biberlerin sap kısımlarını keserek içini 1 temizleyip, yıkayın.
Soğanları doğrayın ve tuz, karabiber, I kıyma, yumurta, mısır, hardal, salça ile karıştırıp, biberlerin içine doldurun. Tencereye dizin.
Biberlerin üstüne 2 bardak su koyup, kin ateşte 25 dakika pişirin (arzu ederseniz el suyu ile pişirebilirsiniz).
Başka bir tencerede patatesleri haşlayıp soyun. Sütle ezerek püre haline getirin. Tuz ve kırmızı biber koyun. Küçük 1 ‘ soğanı, 1 kaşık yağla kavurup püreye i ilave edin.