27 Nisan 2013 Cumartesi

ŞEFTALİ MARMELATI


Malzeme :
Çekirdekleri çıkmış net 1 kg. şeftali
150 gr. su
1 kg. toz şeker
100 gr. glikoz
3 gr. limon tuzu veya 1 çay kaşığı
ŞEFTALİ MARMELATI

ŞEFTALİ MARMELATI tarifi

Şeftalinin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkar­dıktan sonra 1 kg. net olarak reçeli pişireceğiniz tencereye koyup suyunu ilâve ediniz. Orta ateş­te karıştırarak 3-4 dakika kaynatıp limon tuzu­nu ve şekeri ilâve ediniz.
Karıştırarak kaynatınız. Sonra 219 no.lu reçete­de tarif ettiğim gibi kaynatıp kıvamına getiriniz. Ateşten alıp glikozunu İlâve ediniz. Ezme maki­nesinden veya süzgeçten tamamen geçirip yarı sıcaklığını kaybedince kavanozlara doldurup ağzı kapalı olarak muhafaza ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder