28 Nisan 2013 Pazar

Genel Marmelat


Malzemeler.
* 1 kg meyve
* 3,5-4 su bardağı şeker
* 1 çay kaşığı limon tuzu
(Ayva,Elma,Erik,Kayısı,Şeftali,Kızılcık,Vişne.)
1— Sert meyveler yıkanıp doğranarak az su ile haşlanır.(Ayva elma,sert erik v.s.)
2— Kevgirden geçirilip şeker,limon tuzu ilâve edilir.Karıştırarak rengi ve kıvamı oluncaya kadar hafif ateşte pişirilir.
3— Yumuşak meyveler yıkanıp ayıklanır.Kevgirden geçirilip şeker,limon tuzu konur.Hafif ateşte karıştırarak kıvama getirilir.
Kısa Bilgi :
«C» vitamini damar sertliğini önlüyor. Ne kadar çok «C» vitamin! alınırsa kandaki kalestrol o derece azalıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder