Malzemeler.
* 1 kg meyve
* 3,5-4 su bardağı şeker
* 1 çay kaşığı limon tuzu
* 1 kg meyve
* 3,5-4 su bardağı şeker
* 1 çay kaşığı limon tuzu
Genel Marmelat tarifi
MARMELATLAR
MARMELATLAR
(Ayva,Elma,Erik,Kayısı,Şeftali,Kızılcık,Vişne.)
1— Sert meyveler yıkanıp doğranarak az su ile haşlanır.(Ayva elma,sert erik v.s.)
2— Kevgirden geçirilip şeker,limon tuzu ilâve edilir.Karıştırarak rengi ve kıvamı oluncaya kadar hafif ateşte pişirilir.
3— Yumuşak meyveler yıkanıp ayıklanır.Kevgirden geçirilip şeker,limon tuzu konur.Hafif ateşte karıştırarak kıvama getirilir.
2— Kevgirden geçirilip şeker,limon tuzu ilâve edilir.Karıştırarak rengi ve kıvamı oluncaya kadar hafif ateşte pişirilir.
3— Yumuşak meyveler yıkanıp ayıklanır.Kevgirden geçirilip şeker,limon tuzu konur.Hafif ateşte karıştırarak kıvama getirilir.
Kısa Bilgi :
«C» vitamini damar sertliğini önlüyor. Ne kadar çok «C» vitamin! alınırsa kandaki kalestrol o derece azalıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder