22 Nisan 2013 Pazartesi

Keleçoş


Keleçoş

MALZEMELER
· 1 su bardağı bulgur
· 1 su bardağı nohut
· 1 kg kuru soğan
· 2 kaşık tereyağı
· 100 gr. Kıyma
· tuz
· karabiber
· nane
· 4 su bardağı et suyu
Keleçoş
Keleçoş tarifi

Soğan doğranır tereyağında kavrulur. Haşlanmış nohut et suyu ilave edilir. Kaynamaya bırakılır. Kıyma tuz karabiber ile yoğrulur. Fındık büyüklüğünde köfteler yapılır. Tencereye ilave edilir. Bulgur konur. 10-15 dakika kaynadıktan sonra ocaktan indirilir. İnce kıyılmış taze soğanla yoğurt ilave edilir. Üzerine kızdırılmış naneli yağ gezdirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder