28 Nisan 2013 Pazar

Maş piyazı

Malzemeler:
1 çay fincanı maş
1 bağ maydanoz
3 sap taze soğan
½ limon
kırmızı biber,tuz
nar ekşisi
zeytinyağı
 
Maş piyazı tarifi
Öncelikle maş fasulyelerini, kaynayan suyu koyalım yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
Bu arada soğan ve maydanozu ayıklayıp kesme tahtasında doğrayıp karıştırma kabına alalım.
Bir kapta limon suyunu, zeytinyağı, tuz ve nar ekşisini alıp çırparak karıştıralım, karıştırma kabına alalım.
Haşlanan fasulyeyi süzelim soğutup karıştırma kabına alıp malzemelerle iyice karıştıralım.
Salatayı servis tabağına alıp, servise sunabiliriz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder