Malzemeler
1 adet çipura (fileto edilmiş)
1 adet yufka
1 adet yumurta
1 adet haşlanmış havuç
5 adet ıspanak yaprağı
5 adet taze soğan
Dereotu
Tuz Karabiber
Yufkalı Çipura Tarifi
Haşlanmış havuç ince ince doğranır. Taze soğanın yeşil yaprakları doğranıp havuca ilave edilir. 1 yumurta kırılıp tuz, biber ilavesi ile karıştırılır. Bu karışım 2′ye ayrılmış çipura filetonun 1 tanesinin üzerine sürülür. Ispanak yaprakları bu karışımın üzerine dizilir. Çipuranın diğer yarısı da tuzlanıp üzerine kapatılır. 1 yufkanın yarısı ile balık sarılır ve yufkaya da balık şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp 200° fırında 40-45 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder